Oluşturulan Forum Yanıtları

  • Yazar
    Gönderiler
  • #8184
    Haluk Güleroğlu 1Haluk Güleroğlu
    Katılımcı

    Bayilik almak başka, kartela istemek bambaşka birşey yanlız. Kartelayı heryerden isteyebilirsiniz. Ben iç mimarım dersiniz, sizin ürünleri kullanacağım dediniz mi, bir çok firma size zaten bir kartela verir müşterilerinize göstermeniz için. Ama bayi olmak öyle basit birşey değildir… Çok genç bir hanımsınız, başkalarının aklı ile hatalar yapmamanız için bu konuları bir hukukçu ile yürütmenizi faydalı görüyorum. Bayilik alırken pek çok şart ve yükümlülük söz konusudur. İyice araştırmadan bir markanın bayisi olmaya kalkmayın. Kolay gelsin.

    #2866
    Haluk Güleroğlu 1Haluk Güleroğlu
    Katılımcı

    Merhaba,
    Isı kazancı hesabında öncelikle mahallin ısı kazançlarını hesaplamanız gerekiyor.
    Bunlar iletimsel ve taşınımsal ısı kazançları burada binanın veya mahallin güneşe göre konumu, hangi saatler ve günlerde ısı kazancının pik yaptığı zamanlar önem kazanıyor.
    Aynı ısı kaybında olduğu gibi bina yapı bileşenleri özellikle cam çok önemli. Çift cam veya tek cam olması pencere kasa tipi vs.
    Mahale bir taze hava girişi varsa, havadan gelen ısı kazancı da hesaplanır.
    Mahalde bulunan insan sayısından gizli ve duyulur ısıları ile mahalde çalışan elektrikli cihazların gizli ve duyulur ısıları da hesaba katılarak toplam ısı kazancı hesaplanabilir.

    #2774
    Haluk Güleroğlu 1Haluk Güleroğlu
    Katılımcı

    O zaman, uzman kişi ve kuruluşlardan destek almanız gerekir. Sistemsel bir sorun var demektir.

    #2772
    Haluk Güleroğlu 1Haluk Güleroğlu
    Katılımcı

    İkinci olarak, radyatörleriniz hava almış ise, içerisinde suyu sirkülasyon yapamaz sıcak su radyatörlerde dolaşım yapamadığı için petek yeterince ısınmaz, yada belirli bir kısmı ısınırken yarısı ısınmaz. Petek, radyatörlerin havasını kontrol ediyoruz, bunun için elinizde takım çantasına gerek yok, elinizde radyatörlerinizi aldığınızda yanında gelen küçük anahtar şeklinde olan aletten yardım alıyoruz eğer bu yok ise telaşa gerek yok düz ağızlı bir tornavida yardımı ile de bu işlemi yapabiliriz.

    Tüm her şeyi yaptık ama radyatörümüz çalışmıyor yeteri kadar sıcak değil ise, hattın suyunu genellikle banyoda bulunan vanasından boşaltarak ve açık haldeyken kombiye su aldırabiliriz. ve temiz su akana kadar bekleyebiliriz. Daha sonra sistemi doldurarak radyatörlerin havasını alabiliriz.

    #2771
    Haluk Güleroğlu 1Haluk Güleroğlu
    Katılımcı

    Merhaba,
    Kombi bakımına başlamadan önce kombi üzerinde bulunan basınç seviye göstergesini kontrol etmeliyiz, bu seviye her marka ve modelin kapatisesine göre çalışma standartlarına göre değişiklik göstermektedir. mekanik olan seviye gösterge cihazlarında kırmızı renk ile belirtilen basıncı aşmamak kaydı ile su basıncı düşük ise kombinin alt tarafında bulunan küçük su alma vanasından su ilave ediyoruz. Yeni çıkan kombilerde dijital sensör yardımı ile su aldırılabiliniyor ve basıncı dijital ekrandan izleyebiliyoruz.

    #2697
    Haluk Güleroğlu 1Haluk Güleroğlu
    Katılımcı

    Çok teşekkürler arkadaşlar. Firma açacak olanlar, belki tüm bu sayılanlarda değil de önce belirli uzmanlık alanlarında hizmet verecek bir firma açsalar, daha iyi olur. Çünkü çok fazla hizmet alanı varmış.

    #2088
    Haluk Güleroğlu 1Haluk Güleroğlu
    Katılımcı

    Şöyle ki;
    -Elektrik proje çizimi olarak
    Aydınlatma planı, priz planı, tel-data planı, yangın algılama ve ihbar- yönlendirme planı, seslendirme ve acil anons planı, tek hat planları, topraklama planı, kablo tavası planı, kuvvetli akım kolon şeması, kuvvet yatay besleme planları hazırlanır.
    – Hesaplamalarda
    Topraklama hesabı, trafo güç hesabı, gerilim düşümü hesabı, jeneratör hesabı, kompanzasyon hesabı, kısa devre hesabı, akım kontrol hesabı, aydınlatma hesabı, paratoner hesabı, çevre aydınlatma hesabı, busbar gerilim düşümü hesapları yapılır.
    Son olarak keşif çıkartma da, kullanılacak ürün-ekipmanların miktar- fiyat ve yapılacak işi ile ilgili süreç hesaplaması yapılır.

    #2086
    Haluk Güleroğlu 1Haluk Güleroğlu
    Katılımcı

    Bir proje departmanının faaliyetleri
    -Elektrik proje çizimi
    -Hesaplamaların yapılması
    -Keşif çıkartma
    olarak sıralanabilir.

Medya

Gruplar

İç Mimarlar grubunun logosu
İç Mimarlar
Herkese Açık Grup
Elektrik Mühendisleri grubunun logosu
Elektrik Mühendisleri
Herkese Açık Grup
Makina Mühendisleri grubunun logosu
Makina Mühendisleri
Herkese Açık Grup
X
X