İnşaat Sektöründe İş Güvenliği

İş güvenliği, her ne kadar bir maliyet unsuru gibi görünse de, aslında uluslararası kalite standartları kapsamında iş verimliliğinin artırılmasında bir etken olarak tanımlanır. İş gören; güvenli koşullarda daha verimli çalışabilir ve kendini güvende hissettiğinden çok daha az hata yapar. Bu yönden bakıldığında, pragmatik bir faydasından söz edilebilen iş güvenliği kavramı; aslında insan hakları bakımından değerlendirilmesi gereken bir husustur.

Daha Fazla Oku

Kentsel Dönüşümün Hayatımıza Etkileri

Giderek artmakta olan kent nüfusuna bağlı olarak kentlerimizde ileriye dönük yapılaşmaya dair projeler geliştirilmektedir. Bu projeler genellikle belediyeler tarafından ortaya konulmuş olsa da girişimciler ve müteahhitler de devreye girebilmektedir. Böylece kentsel dönüşüm dediğimiz uygulamalarla, özellikle eski ve çarpık olan yapılaşmalar ortadan kaldırılarak kentin daha yeni ve modern bir görünüme kavuşması hedeflenmektedir.

Daha Fazla Oku

Çevre Kirliliği Sorunu

Çevre kirliliği bir çok boyutu ile dünyadaki tüm canlıların geleceğini etkileyen çok ciddi bir sorun. Her ne kadar çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik bir çok mevzuat hükmü ülkeler bazında çıkarılıyor olsa da, dünyanın mevcut tüketim kapasitesi itibariyle, esasında kolayca önlenemeyecek bir kirlilik her geçen gün daha da şiddetli biçimde etkili olmaya devam ediyor.

Daha Fazla Oku

DTM istasyonu

4 milyar dolara malolan bu dünyanın en pahalı tren istasyonunun tasarımı Santiago Calatrava imzası taşıyor. Dünya Ticaret Merkezi saldırısının merkezine konuşlanan istasyon ümidi simgelemesi için havalanan bir kuş gibi tasarlanmış.

Daha Fazla Oku

Harbin Opera Binası

2010’da Birleşmiş Milletler’ce Müzik Şehri diye tanınan, her iki yılda bir Ağustos ayında dünyaca ünlü Müzik Festivaline evsahipliği yapan ve ülkenin ilk konservatuarının açıldığı yer olan Harbin, aynı zamanda, Çin’in hızla büyümeye devam eden 8. en büyük şehri.

Daha Fazla Oku
Lütfen bekle ...

Medya

Gruplar

Mimarlar grubunun logosu
Mimarlar
Herkese Açık Grup
İnşaat Mühendisleri grubunun logosu
İnşaat Mühendisleri
Herkese Açık Grup
İç Mimarlar grubunun logosu
İç Mimarlar
Herkese Açık Grup

İş Çevresi

Profil fotoğrafı
Veysel
@veyselerdogdu
Profil fotoğrafı
Zeynep Süner
@zeynepsuners
Profil fotoğrafı
Ömer Yiğit
@oyigit913
Profil fotoğrafı
Okan ERDOĞAN
@ankara-mutfak
X
X