GEMSS’23 Açık Çağrı

,

( )H:i18haz(haz 18)00:00GEMSS’23 Açık Çağrı

DEVAMINI GÖSTER...

Açıklama


The Circle, yaratıcı ve genç mimarları Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi’nin üçüncü edisyonuna başvurmaya davet ediyor. GEMSS’23’e katılım için son başvuru tarihi 18 Haziran.

İki yılda bir düzenlenen Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi, geleceğe yön verecek 40 yaş altı genç mimarların ulusal ve uluslararası platformlardaki tanınırlıklarını artırmayı ve Türkiye Mimarlık kültürüne katkı koyan pratiklere dair güncel bir arşiv oluşturmayı hedefliyor.

GEMSS, mimarlık kültürüne katkı sağlayan mimari, düşünsel, bilimsel, sanatsal ve sosyal boyutlarda işler üretmiş ve yayınlamış bütün bireysel, ekip ve çok disiplinli pratiğe açık. GEMSS, kapsayıcı yapısıyla geleceğin mimarlığını şekillendirecek genç pratiklerin hangi merkez ve alternatifleri odağında işler ürettiklerini görünür kılarak mimarlığın çeşitliliğini vurguluyor. Tüm konu ve pratiklere açık olmakla beraber, GEMSS’23, büyümenin sınırındaki dünyamızda sürdürülebilir, katılımcı ve inovatif tasarım yaklaşımları sergileyen genç pratiklerin girişimciliklerini destekliyor.

GEMSS’23 Seçici Kurul: Alexis Şanal – Mimar, Şehir Tasarımcısı, Kurucu Ortak / SANALarc (Open Urban Practice); Ertuğ Uçar – Mimar, Yazar, Kurucu Ortak / Teğet Mimarlık; Matthew Warner – BA Dip PVL MRICS, Yönetim Kurulu Başkanı, Kurucu / Warner Wonder Group & VIP Real Estate Desk; Merve Bedir – Dr. Mimar; Sinan Logie – Mimar, Yazar, Sanatçı; Yılmaz Değer – Mimar, Kurucu Ortak / AURA, Yılmaz Değer Mimarlık Tasarım; Zehra Akdemir Veryeri – Doc. Dr. Mimar, Akademisyen, Yazar, Kurucu / 7/70 Kültür Sanat Akademi

GEMSS’23 Seçici Kurul Moderatörü: Sait Ali Köknar – Mimar, Akademisyen / Berlin International University of Applied Sciences

GEMSS’23 Takvimi

Açık Çağrı İlanı: 5 Mayıs 2023
Son Başvuru Tarihi: 18 Haziran 2023
Değerlendirme Süreci: Temmuz 2023
Sonuçların İlanı: Ağustos 2023
Yan Etkinlikler: Kasım – Aralık 2023
Ödül Töreni: Kasım 2023
Basılı Yayın: Sonbahar 2023
Uluslararası Sergi: İlkbahar 2024

Planlanan Sergi Rotası

İstanbul, Türkiye | Sonbahar 2023
Almanya | İlkbahar 2024
Suudi Arabistan | Sonbahar 2024

Kimler başvurabilir?

● Türkiye Mimarlık kültürüne katkı sağlayan yurtiçi ve yurtdışında işler üreten, çok veya tek uluslu pratikler.

● GEMSS’23’e bireysel ya da ekip olarak katılım mümkündür.

● Bireysel katılımcıların ve ekip üyelerinden en az birinin yurtiçi veya yurtdışındaki üniversitelerin mimarlık bölümünden lisans mezunu olması gerekmektedir.

● Bireysel katılımcıların en fazla 40 yaşında olması, ekip olarak başvuran katılımcıların ise yaş ortalamasının 40’ı geçmemesi gerekmektedir.

● Bireysel ve ekip olarak başvuracak adayların bir sonraki bölümde açıklanan ön koşula uygun en az bir çalışma üretmiş olması gerekmektedir.

Ön Koşul

Katılımcılardan, aşağıdaki formatlardan herhangi birinde yapılmış ve mimarlık kültürüne katkısı yüksek bir çalışma ortaya koymuş olması beklenmektedir:

● İnşa edilmiş yapı – Ulusal/uluslararası bir platformda yayımlanmış.

● Mimari Proje – Ulusal/uluslararası bir yarışmada derece almış.

● Gerçekleşmemiş ya da gerçekleşemeyecek mimari proje – Ulusal veya uluslararası bir platformda yayımlanmış veya sergilenmiş.

● Küratörlük, sergi tasarımı veya sanatsal üretim gibi mimarlık kültürüne katkıda bulunan bir çalışma – Ulusal ve uluslararası bir platformda yayımlanmış ya da sergilenmiş.

● Tez, makale, kitap, yayın veya çeviri gibi mimari yazınına katkıda bulunan bir çalışma veya diğer disiplinlere de katkı sağlayan bir mimari araştırma – Ulusal veya uluslararası bir program veya yayında yayınlanmış veya sergilenmiş.

● Sosyal sorumluluk projesi, eğitim programı gibi bir faaliyet – Ulusal veya uluslararası alanda gerçekleştirilmiş ve yayımlanmış.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayın


Gün-Saat

() - Haziran 18 (Pazar) 00:00

X
X