Dijital Sanat Söyleşileri ve Podcast Serisi

aralık, 2021

11ara(ara 11)00:0022oca(oca 22)00:00Dijital Sanat Söyleşileri ve Podcast Serisi

DEVAMINI GÖSTER...

Açıklama


OMM – Odunpazarı Modern Müze, İş Yatırım iş birliğiyle gerçekleştirdiği Dijital Sanat Söyleşileri 18 Aralık 2021 – 22 Ocak 2022 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşurken, “Yakın Gelecek” Podcast Serisi Spotify üzerinden dinlenebilir.


Dijital sanat teknikleri, üretimi ve sergilenmesi üzerine yeni perspektifler sunan Dijital Sanat Söyleşileri, bu alanlarda gerçekleştirdikleri çalışmalarıyla dikkat çeken Ebru Yetişkin, Candaş Şişman, Hande Şekerciler ve Arda Yalkın (HA:AR), Ferdi Alıcı (Ouchhh), Bager Akbay ve Ceren Taşkent Acarol’un katılımıyla OMM’da gerçekleşiyor. Kontenjan ile sınırlı, ücretsiz gerçekleşecek söyleşilere katılım için rezervasyon [email protected] adresinden yapılabilir.

Candaş Şişman – 18 Aralık Cumartesi, 19.00

Katılımcılar, dijital ve mekanik teknolojileri sanatsal ifade aracı olarak kullanan Candaş Şişman ile kapsayıcı deneyimler ve yapılar üzerinde sohbet etme olanağı bulacaklar.

Hande Şekerciler ve Arda Yalkın (HA:AR) – 25 Aralık Cumartesi, 19.00

Heykeltıraş Hande Şekerciler ve yeni medya sanatçısı Arda Yalkın ile gerçekleşecek yeni medya misafir sanatçı programı Piksel’e dair söyleşide katılımcılar, programın yaratıcılarından yola çıkış amaçlarını ve Piksel hakkında merak edilenleri öğrenecekler.

Ferdi Alıcı (Ouchhh) – 8 Ocak Cumartesi, 19.00

Bu söyleşide, çeşitli ülkelerde yaptıkları görsel ve işitsel performanslarla mekan ve zaman algısını değiştiren Ouchhh kurucusu Ferdi Alıcı ile katılımcılar yapay zekanın yeni medya sanatında kullanımını irdeleyecekler.

Bager Akbay – 15 Ocak Cumartesi, 19.00

Katılımcılar, Bager Akbay’ın  sanat, tasarım ve sanat eğitimine dair söyleşisinde yapay zeka bağlamında sanat ve eğitimine değinecekler.

Ceren Taşkent Acarol – 22 Ocak Cumartesi, 19.00

Bilsart’ın Kreatif Direktörü Ceren Taşkent Acarol ile söyleşide, katılımcılar Bilsart ve eş zamanlı video sergileri hedefiyle yola çıkan Senkron’u mercek altına alacaklar.

“Yakın Gelecek” Podcast

“Yakın Gelecek” Podcast serisi, aralarında Bego Demir (Bego Jeans Kurucusu), Eren Öztürk (S360 Stratejik Öğrenme ve Liderlik Direktörü), Işık Güner (Botanik Ressamı), Kıvılcım Pınar Kocabıyık (Yuvam Dünya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Özgül Öztürk Aksu (Mimar) ve Türker Yücesoy (Vegan Kasap Limonita Kurucu Ortağı) gibi “sürdürülebilirlik” kavramına farklı noktalardan yaklaşan konuklarla, bu konu hakkında çeşitli perspektifler sunmayı hedefliyor.

OMM Editoryal Direktörü Büşra Erkara moderatörlüğünde gerçekleşen seride, önümüzdeki 25 yıl içinde dünyanın hâlâ yaşanabilir bir yer olması umuduyla, içinde bulunduğumuz binalardan giydiğimiz kıyafetlere, türümüzün yakın geleceğinden çevre politikalarına uzanan fikir egzersizleriyle “Nasıl daha iyi bir gelecek yaratabiliriz?” ve “Neden yaratmalıyız?” sorularının cevabı aranıyor.

“Yakın Gelecek” Podcast Serisi, Spotify üzerinden dinlenebilir.


Gün-Saat

Aralık 11 (Cumartesi) 00:00 - Ocak 22 (Cumartesi) 00:00

X
X