Bodrum meRQezart’ta İki Yeni Sergi

ağustos, 2022

27agu(agu 27)00:0025eyl(eyl 25)00:00Bodrum meRQezart'ta İki Yeni Sergi

DEVAMINI GÖSTER...

Açıklama


İlhan Berk’i anma sergisi “Berkhane” ve Bedri Baykam’ın dört farklı serisini bir araya getiren “Metamorfoz” başlıklı kişisel sergisi, Milliyet Sanat’ın 50. yıl kutlamaları kapsamında, 25 Eylül 2022 tarihine kadar meRQezart’ta izlenebilir.

Bedri Baykam, Metamorfoz

İlk sayısını Eylül 1972’de çıkaran Milliyet Sanat, 2022’de 50. yaşını Türkiye’nin farklı noktalarında gerçekleştirdiği etkinliklerle kutluyor. 50 yıllık yayın hayatını kesintisiz sürdüren Milliyet Sanat, Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündeminin nabzını tutarken, sanatı ve sanatçıları desteklemeye de devam ediyor.

Berkhane

Bodrum Marina Yacht Club bünyesindeki alternatif sanat mekânı meRQezart’ta Milliyet Sanat işbirliğiyle düzenlenen sergilerin üçüncüsü, usta şair İlhan Berk’in yaşamda bıraktığı izlere ev sahipliği yapıyor. “Berkhane” başlıklı sergi, 28 Ağustos 2008’de Bodrum’da hayatını kaybeden şairin eşyalarını ve eserlerini, sanatın farklı dallarını bir araya getiren disiplinlerarası bir yaklaşımla sergiliyor.

“Berkhane” başlıklı İlhan Berk’i anma sergisi, 25 Eylül 2022 tarihine kadar meRQezart’ta izlenebilir.

Bedri Baykam. 205x185cm_2021

Metamorfoz

Bedri Baykam’ın, Bodrum’daki alternatif sanat mekânı meRQezart’ta Milliyet Sanat işbirliğiyle düzenlenen “Metamorfoz” başlıklı kişisel sergisi, sanatçının birbirinden farklı, ancak kılık değiştirerek aynı özgürlükçü çizgide kalan serilerini bir araya getirirken ilk defa sergilenecek birçok esere de yer veriyor. Sergi, Baykam’ın sürekli değişim mottosu ve risk faktörüyle nasıl iç içe yaşadığını bir kez daha ortaya koyuyor. “Kayıp Eşyalar Atölyesi” serisinde anılarını, atölyesinin DNA’sını sanatseverlerle paylaşan Baykam, “Hâlâ Islak” isimli büyük boyutlu soyut serisiyle de bir tuvalden diğerine doğru akan enerjiyi hissettiriyor. Köklerinden gelen risk, heyecan ve devrimcilik vurgusunu tuvallerine aktardığı “Beat Kuşağı Graffitileri” serisi ve zaman faktörünü temel alan lentiküler “4D” çalışmaları arasındaki dialog da serginin içeriğini destekliyor.

Bedri Baykam’ın “Metamorfoz” başlıklı kişisel sergisi 25 Eylül 2022 tarihine kadar meRQezart’ta izlenebilir.

Bedri Baykam. Istanbul Legends_Golden Horn. 4D, 180×120 cm, 2008

*

meRQezart Alternatif Sanat Mekanı Hakkında

Bodrum’da alternatif sanat mekânı olarak düşünülüp tasarlanan meRQezart, disiplinlerarası birçok sanatçı ile “sanatı ve günceli” yarımadanın merkezinde toplayarak izleyiciye interaktif deneyimler sunuyor. meRQezart’ın kurucusu Şenkar Öztüzün, yüzyıllardır süregelen Bodrum ve sanat ilişkisini Bodrum Marina Yacht Club bünyesine dahil ederek “mekan içinde mekan” anlayışını benimsiyor. meRQezart sanatı, sanatçı odaklı yaklaşımı ile daha ulaşılabilir kılmak amacıyla “Alternatif Sanat Mekânında” buluşturuyor.


Gün-Saat

Ağustos 27 (Cumartesi) 00:00 - Eylül 25 (Pazar) 00:00

X
X