Arkitera İşveren Ödülü 2021

haziran, 2021

23haz01kasArkitera İşveren Ödülü 2021

DEVAMINI GÖSTER...

Açıklama

Bu yıl on üçüncüsü verilecek olan Arkitera İşveren Ödülü’ne başvurmak için son tarih 1 Kasım 2021.

Arkitera İşveren Ödülü’nün temel amacı, mimar ve işverenin kamusal sorumluluklarını göz önünde bulundurarak, nitelikli mimari üretimi destekleyen işverenleri onurlandırmaktır. Bu sayede, nitelikli bir mimari çevre için işverenin önemini vurgulamak ve yatırımcıları daha nitelikli binalar ve kentsel mekanlar inşa etmeye teşvik etmek amaçlanmaktadır.

Katılım Koşulları

Türkiye sınırları içinde, son beş (5) yıl içinde (inşaatı 1 Ocak 2016 tarihinden sonra tamamlanmış) mimarlık, peyzaj mimarlığı, kentsel tasarım ve koruma/onarım projelerinin işverenleri başvurabilir veya üçüncü şahıslar tarafından aday gösterilebilir.

Değerlendirme sonucu ödüle layık görülmediği takdirde işveren aynı proje ile, tek seferliğine olmak üzere, bir kez daha aday olabilir.

Değerlendirme Süreci

Başvurular her ödül döneminde değişen 5 kişilik bir seçici kurul tarafından değerlendirilir. Ödül, inşaatı tamamlanmış bir “yapı veya kentsel mekan” üzerinden işverene verilir.

Adaylık sürecinde, başvurulan projelerin müellif mimarları ile iletişime geçilir ve kendisinden işveren-mimar ilişkisi hakkında bilgi alınır. Mimar tarafından hazırlanan işveren raporunu inceleyen seçici kurul, yapının ve mekanın niteliğini de göz önünde bulundurarak ödül alacak kurum ve/veya kişilere karar verir.

Arkitera İşveren Ödülü, “kamu” ve “özel sektör” olmak üzere iki kategoride verilir.

Seçici Kurul, yarışmaya katılan tüm projeleri, dijital ortamda değerlendirecektir. Oy çokluğuyla karar verecek kurulun kararı değiştirilemez, karara itiraz edilemez.

Seçici Kurul

Arkitera İşveren Ödülü 2021 seçici kurulu aşağıdaki gibidir:

  • Sevince Bayrak
  • Hakan Demirel
  • Boğaçhan Dündaralp
  • Hakan Habif
  • Aslı Özbay

Başvuru

Adaylar, başvuru veya nominasyon yöntemi ile belirlenir. Ödüle doğrudan işverenler başvuru yapabildiği gibi, mimari müellifler veya üçüncü şahıslar tarafından nominasyon ile de başvuru yapılabilir.

Başvuru için, aday gösteren tarafından doldurulacak olan “) yolu ile ödül sekretaryasına iletilir.

Daha sonra ödül sekretaryası yapının müellifine, proje süreci ve işveren/müellif arasındaki ilişkiye dair sorular içeren soru/cevap formunu iletir. Müellifin formu doldurup sekretaryaya email yolu ile teslim etmesi ile adaylık süreci tamamlanır.

Katılım Ücreti

Arkitera İşveren Ödülü’ne başvuru için katılım ücreti alınmaz.

Ödül

İşveren Ödülü, işverene (kurum ya da kişi) verilen bir onur ödülüdür. İşveren ödül heykelciği, mimari müellif ise plaket ile onurlandırılır.

Ödül Kategorileri

  • Kamu
  • Özel Sektör

Gizlilik

Aday yapıların başvuruları gizli tutulur.

Ödül Takvimi

  • Ödülün ilanı: 23 Haziran 2021
  • Son başvuru tarihi: 1 Kasım 2021
  • Ödül Töreni: İleriki tarihlerde ilan edilecektir.

Ödül Sekretaryası

Arkitera Mimarlık Merkezi

A: Cemil Topuzlu Cad. İş Bankası Blokları A Blok No:8 Dalyan – İstanbul / Türkiye
T: +90 216 355 0722
F: +90 212 310 2905
E:

 

Konum:

Düzenleyen:

 

Gün-Saat

Haziran 23 (çarşamba) 00:00 - Kasım 1 (Pazartesi) 00:00

X
X