Zeki Yurtbay Vefatının 2’inci Yılında Anılıyor 1

Zeki Yurtbay Vefatının 2’inci Yılında Anılıyor

222 İzlenme

Yurtbay Şirketler Grubu Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye iş hayatına büyük katkılar sağlayan iş insanı Zeki Yurtbay, vefatının ikinci yılında ailesi, çalışma arkadaşları ve sevenleri tarafından anılıyor. 24 Eylül 2020’de hayatını kaybeden Yurtbay, Türkiye seramik sektörünün sembollerinden biri haline gelmiş Yurtbay Seramik’in temellerini atmış ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları ile TBMM Üstün Hizmet Ödülleri’ne layık görülmüştü.

“Ya en iyisini yapacaksın, ya da hiç yapmayacaksın.”
14 yaşında başladığı ve yarım aşırı aşkın devam ettirdiği iş hayatı boyunca “Ya en iyisini yapacaksın, ya da hiç yapmayacaksın.” görüşü ile ilerleyen Zeki Yurtbay, ticari ahlakı ve Türkiye sevgisi ile iş dünyasının örnek isimlerinden biri oldu. Türkiye ekonomisi ve istihdamına gerçekleştirdiği pek çok proje ile katkıda bulunan Yurtbay, değerlerini genç nesillere aktararak yarattığı markaların Türkiye’ye katma değer yaratmasının devamlılığını sağladı. 

“Büyüttüğün eserin, hayal ettiğin gibi hala!”
Zeki Yurtbay’dan öğrenilen “sadece en iyisi” vizyonunu tüm çalışma alanlarnda benimseyen ve yeni nesillere de aktarmaya gayret eden Yurtbay Seramik, Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı’nı bir video ile andı. Zeki Yurtbay’ın hayatının, değerlerinin ve iş hayatındaki görüşlerinin anlatıldığı videoda “Kurduğun, büyüttüğün eserin/ Bıraktığın gibi değil/ Hayal ettiğin gibi hala!” satırları kullanıldı.

Yurtbay Seramik’ten yapılan açıklamada “Kurucumuz, Sayın Zeki Yurtbay’ın emanet ettiği değerlere daima bağlı kalarak, gösterdiği hedeflerin ışığında yürüyecek, kurmuş olduğu yapıyı, daima daha da yukarılara taşımak için gerekli tüm çaba ve özveriyi göstererek, bugün 60’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Yurtbay Seramik ve grup şirketleriyle büyümeye, yeni istihdam olanakları ve ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Yurtbay Seramik, Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor
Zeki Yurtbay tarafından temelleri atılan Yurtbay Seramik, bugün Bozüyük Eskişehir’de 800 bin m2’lik fabrikasında, 25 milyon m2 seramik üretim kapasitesi ile Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor. Sanata, spora ve doğaya verdiği önem ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile hareket eden Yurtbay Seramik, aynı anda bu sene 10.su düzenlenecek Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri’ni de düzenliyor.

Zeki Yurtbay tarafından “Gençler hayal etsinler, hayal çok güzel bir şeydir. Onları gerçekleştirmek için çalışsınlar. O hayaller gerçekleştikçe, daha da büyür. En önemlisi, dürüst ve çalışkan olsunlar. Mesele bu.” cümleleri ile gençleri hayal etmeye teşvik eden Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, sektör için nitelikli iş gücü ve tasarımcıların yetiştirilmesine katkıda bulunuyor.

X
X