Yeni Felaketlere Bakanlıktan Onay 1

Yeni Felaketlere Bakanlıktan Onay

337 İzlenme

Dört ay önce Giresun’da atık havuzu patlayan ve çevreye kimyasal atıklar karıştıran maden şirketinin bir diğer maden ocağı için açacağı ilave atık depolama alanı için çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu kararı verildi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; geçtiğimiz aylarda Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde maden işleten şirketin atık havuzu patladı. İşletmede kullanılan ve zehirli olduğu belirtilen atıklar, Darabul Deresi ile taşınarak Kılıçkaya Barajı’na ulaştı. 4 bin 500 tondan fazla kimyasal atığın çevreye yayıldıktan sonra temizlendiği kaydedildi. Şirkete, atıklar nedeniyle 12 milyon TL idari ceza uygulanarak faaliyetten menedildi.

Yeni atık depolama alanı kurulacak
Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 12 milyon TL para cezası verdiği ve faaliyetten men ettiği şirketin Balıkesir İvrindi’de bulunan kurşun-çinko-bakır madeninin kapasite artışı için ÇED olumlu kararı verdi. Şirket üretim kapasitesinde artış gerçekleştirecek ve ‘tarım alanı’na yeni bir ilave atık depolama alanı açacak. Kapasite artışıyla birlikte madende, içerisinde birçok tehlikeli kimyasalı barındıran atıkların üretim miktarı yılda yaklaşık 70 bin tona ulaşacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X