Trabzon Şehir Hastanesi İnşaatına 7 Aydır Çivi Çakılmadı 1

Trabzon Şehir Hastanesi İnşaatına 7 Aydır Çivi Çakılmadı

203 İzlenme

Trabzon‘un Akyazı mevkiinde 2020 yılında deniz dolgusu üzerinde inşaatına başlanan AKP’nin ‘mega proje’ diyerek tanıttığı şehir hastanesi inşaatı adeta çürümeye terk edildi.

Sözcü’den Elif Çavuş’un haberine göre; 900 yatak kapasiteli Trabzon Şehir Hastanesi‘nin ihalesi 22 Eylül 2020’de 1 milyar 99 milyon TL’ye özel olarak davet edilen Kalyon İnşaat’a verildi. Sözleşmeye göre hastanenin 28 Ocak 2023’te tamamlanması gerekiyordu. 7 ay önce artan maliyetler sebep gösterilerek feshedilen ihale sonrasında inşaatı duran Şehir Hastanesi, yeniden ihale edilmeyi bekliyor.

Şehir Hastanesi ihalesinin maliyetler hesaplanarak yeniden yapılacağını ifade eden AKP iktidarı temsilcilerinin verdiği tarihler tutmadı. AKP Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 15 Eylül’de ihalenin yeniden yapılacağını söyledi. AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Ekim ayının sonuna kadar ihale gerçekleşmiş olacak” dedi. AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora ise yeni ihalenin Ekim ayı sonu ya da Kasım ayının başında yapılacağı sözünü verdi.

Yeni ihale ile ilgili henüz bir gelişme yaşanmazken CHP Ortahisar Belediye Meclis üyesi Cüneyt Zorlu, şehir hastanesi ihalesinin 2023 tarihine kaldığı şeklinde duyum aldığını kamuoyu ile paylaştı. İhalenin 2023’e kalması halinde birim fiyatlarına yüzde 80 zam geleceğini ifade eden Zorlu, “Yeni birim fiyatları üzerinden ihaleyi şekillendirmek için böyle yapacaklarını düşünüyorum.” dedi.

“Ciddiyetsiz siyaset, ciddiyetsiz hizmet”
İktidarın her bir temsilcisinin ayrı tarihler vermesine tepki gösteren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Milleti bugüne kadar her konuda oyaladılar, yalan söylediler. İktidarın her bir temsilcisi ayrı bir tarih veriyor. Bu kadar ciddiyetsiz siyaset yapılmaz, bu kadar ciddiyetsiz hizmet yapılmaz. Önce bir araya gelsinler, kendi aralarında tarihi, takvimi planlasınlar kamuoyuna düzgün bilgi versinler. Her kafadan bir ses çıkıyor. Türkiye’yi yönetemediklerinin nasıl savrulduklarının bir göstergesidir bu.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X