Samsun’da Yeşil Alanların Yapılaşmaya Açılması Mahkemeye Taşındı 1

Samsun’da Yeşil Alanların Yapılaşmaya Açılması Mahkemeye Taşındı

191 İzlenme

İller Bankası’na ait olan arazi üzerinde bulunan ve yıllardır Atakum Belediyesi tarafından sosyal tesis olarak kullanılan Yalı Kafe, 31 Mart seçimlerinden sonra belediye CHP’ye geçince önce satışa çıkarıldı. Ardından Milli Emlak’a devredilerek AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi‘ne verildi. AKP’li Büyükşehir Belediyesi de alanda bulunan tesisleri yıkıp bazı ağaçları keserek Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe yapmaya başladı. CHP’li ve İYİ Partili Meclis üyeleri, çevreci dernekler ve vatandaşlar ise yapılan imar değişikliğine itiraz ederek konuyu yargıya taşıdı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; Samsun Bölge İdare Mahkemesi arazi üzerinde bina yoğunluğu oluşacağı, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve imar mevzuatına uygun olmadığı gerekçeleriyle iptaline karar verildi. Ancak Büyükşehir belediyesi inşaata başladı.

Emek Parka çocuk üniversitesi
İlçe merkezinde bulunan 2014 yılında dönemin CHP’li Belediye Başkanı Metin Burma tarafından 6 dönümlük bir alana yapılan Emek Park, Büyükşehir Belediye Meclisi komisyon kararıyla hizmet alanına çevrildi. Komisyon Toplantısı’nda, 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan TEKNOFEST için Bilim ve Teknoloji Merkezi yapılmasına karar verdi. Kısa süre sonra Emek Parkın ortasına beton bir yapı dikildi. Bölge halkı ve çevreciler imar değişikliğini ve parka yapılan binayı yargıya taşıdı.

“Park betonik bahçeye döndü”
CHP’li Atakum Belediyesi sınırları içerisinde bulunan iki yeşil alanı, imar değişikliği yaparak betonlaştıran AKP’li Büyükşehir Belediyesi’ne CHP’li Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Atilla Tekcan tepki gösterdi.

Atakum’un yeşil alanlarının tek tek betona çevrildiğini belirten Tekcan, şunları söyledi: “İlçe halkının nefes aldığı, oturup dinlendiği, konser gibi etkinliklerin yapıldığı yeşil Emek Park betonik bahçeye döndü. Atakum Belediyesi ‘Emek Parkı TEKNOFEST için kullanabilirsiniz’ dedi. Büyükşehir Belediyesi TEKNOFEST’i fırsat bilerek bu binayı yeşilin tam ortasına dikti. TEKNOFEST için buranın kullanılmayacağını biliyorduk, bu işin bahanesiydi. Mesele orada bir imalatın gerçekleşmesiydi, nihayetinde öyle oldu. Yeşil alanı betona gömdüler. Bu konuda açılan iki dava var. İptal ettirene kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X