Riskli Alanda 12 Katlık Dönüşüm 1

Riskli Alanda 12 Katlık Dönüşüm

547 İzlenme

Senelerdir kentsel dönüşüm kıskacında olan İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesindeki Yıldıztabya Mahallesi’ne ilişkin yeni imar planı hazırlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın askıya çıkardığı imar planına göre, 2016 yılında ‘riskli alan’ ilan edilen ve kat ortalaması iki olan mahallede 12 kata varan yapılar inşa edilebilecek.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; geçen aylarda kentsel dönüşüm kapsamındaki yurttaşlara kira yardımını kesmesi ve Sarıgöl Mahallesi’nde zorla insanları evlerinden çıkarmak istemesiyle gündeme gelen AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi, ‘Yıldıztabya Mahalesi 2’nci Kısma’ ilişkin imar planı hazırladı.

Plan açıklama raporunda yer alan bilgilere göre, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin Bakanlık’ın 2015’te onadığı revizyon nazım imar planını donatı alanlarının yetersizliği nedeniyle iptal etmesinin ardından bölge plansız kaldı. Bu kapsamda hazırlanan ve askıya çıkartılan yeni plana göre, alan 10,51 hektardan oluşuyor.

Plan açıklama raporunda yer alan bilgilere göre, hak sahipleriyle yapılan görüşmeler sonucunda, ‘riski alan ilanı’ndan önce yürürlükte olan plan şartlarına dönülmesine karar verildi. Çoğunlukla düşük katlı binaların yer aldığı mahallede inşa edilebilecek maksimum kat sayısı ise 12 olarak belirlendi.

Planlama alanın yüzde 38,24’üne tekabül eden, yaklaşık 40 bin 206 metrekarelik kısmı ‘konut alanı’ olarak ayrıldı. Alanın yüzde 4,81 dini ibadet alanı fonksiyonuna geçirilirken 7 bin 276 metrekarelik kısmı da eğitim tesis alanı olarak kaydedildi. Alana iki adet ilkokulun yapılması öngörülürken alanın yüzde 38’i sosyal kamusal tesisler ile yeşil alan, yüzde 23’ü ise yol ve trafo alanı olarak belirlendi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X