Pendik’te Çözülemeyen Tapu Sorunu için Eylem Yaptılar 1

Pendik’te Çözülemeyen Tapu Sorunu için Eylem Yaptılar

427 İzlenme

İstanbul’un Pendik ilçesine bağlı Kavakpınar Mahallesi‘nde imar sorunu yıllardır çözülemedi. Yaklaşık 40 senedir mahallede yaşayanlar yıllardır vergisini ödedikleri evlerin tapusunu alamadıkları gerekçesiyle eylem düzenledi.

BirGün’de yer alan habere göre; SOL Partililerin de destek verdiği eylemde, mahalleli sorunlarının bir an önce çözülmesini talep etti. Mahallede yapılan açıklamada şöyle denildi:

 “Elektrik, su, doğalgaz ve iki bin TL imar affı makbuzlarımız ve vergi beyannamesini ödediğimiz; yıllardır bize ait olan ve bedelini ödeyerek hak sahibi olduğumuz bu yerlerin tapusunu alamıyoruz. Tapularımızı almak için yıllardır verdiğimiz mücadele ve girişimlerimiz sonunda Pendik Belediyesi tarafından 2015 yılında Meclis Kararı doğrultusunda bize ait olan yerlerin tarafımıza tahsisen satışına karar verildi. Her nedense açılan davalar iptal edildi. Pendik Belediyesi geçen sene aralık ayında encümen kararıyla gecekondu arsa satış sözleşmesinde hak sahipliğini yitirmiş kişileri ortak ederek bizleri zarara uğrattı, mağdur etti. Kanunlar gereği arsaların ve kullandığımız evlerimizin adımıza tapuda tescilini talep ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi’nin mağduriyetimizi giderilmesini istiyoruz”

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X