Parası Biten Belediyeler Gayrimenkul Satıyor 1

Parası Biten Belediyeler Gayrimenkul Satıyor

414 İzlenme

Hızla tırmanmaya devam eden enflasyon ile her geçen gün daha da derinleşen ekonomik kriz belediyeleri de zor duruma soktu. Belediyelerin kasası krizin de etkisiyle boşaldı. İstanbul’daki AKP’li belediye başkanları da çarkı döndürmek için çareyi belediyeye ait gayrimenkulleri satmakta buldu.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; birçok AKP’li belediye başkanı, belediye meclisinden ek bütçe yapmak ve gayrimenkulleri satmak için yetki aldı. O belediyeler şöyle:

•AKP’li Tevfik Göksu’nun yönettiği Esenler Belediyesi’nde, Belediye Meclisi’nin eylül ayı oturumunda ek bütçe teklifi görüşüldü. Meclise sunulan teklifte, belediyenin 400 milyon TL’lik ek bütçe teklifi oybirliğiyle kabul edildi. 400 milyon TL’lik ek bütçe teklifinin belediyeye ait arsaların satışından karşılanacağı açıklandı.

•Eyüpsultan Belediyesi bütçesini önce 815 milyon TL olarak belirledi. Kasada paranın azalmasının ardından mart ayında 705 milyon TL’lik arsa satışlarından karşılanmak üzere bir ek bütçe yaptı. Bu ay da yine kasada para kalmadığı için belediye AKP’li belediye 300 milyon TL’lik bir ek bütçe daha yaparak Belediye Meclisi’nden onay aldı. Bu 300 milyon TL’lik ek bütçenin de belediyeye ait arsalarının satılmasıyla karşılanacağı açıklandı.

•Kağıthane Belediyesi de bütçesini 550 milyon TL olarak belirlemişti. Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumunda da 613 milyon TL’lik ek bütçe teklifi görüşüldü, Belediye Başkanı’na ek bütçe için yetki verildi.

•Tuzla Belediyesi milyonlarca liralık bir ek bütçe yaptı. Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın imzasıyla Belediye Meclisi’ne sunulan teklifte, 220 milyon TL’lik bir ek bütçe hazırlandığı ve bu ek bütçenin 82 milyon 950 bin TL’lik kısmının taşınmaz satışlarından karşılanacağı açıklandı.

•Beykoz Belediyesi de bütçesini önce 710 milyon TL olarak belirledi ardından 350 milyon TL’lik bir ek bütçe yaptı. Milyonlarca liralık ek bütçenin bir kısmının da belediyeye ait gayrimenkullerin satışından karşılanacağı açıklandı.

•Bu yılki bütçesi 1 milyar 100 milyon TL olan AKP’li Üsküdar Belediyesi, haziran ayında ek bütçe teklifi hazırlayarak belediye meclisine sundu. Söz konusu ek bütçenin de belediyenin sadece bu yıl 220 milyon TL’lik bina ve 60 milyon TL değerinde yapacağı arsa satışından karşılanacağı açıklandı.

•2022 yılı bütçesi 980 milyon TL ek bütçesi olan AKP’li Başakşehir Belediyesi, ek bütçe teklifi hazırlayarak Haziran ayında Belediye Meclisi’ne sundu. Söz konusu ek bütçe için de belediyenin sadece bu yıl 2 milyar 146 milyon TL değerinde arsa satacağı açıklandı.

CHP’li belediyeye izin yok
AKP’li belediyeler peş peşe ek bütçe hazırlayıp gayrimenkul satışı için belediye meclislerinden yetki alırken CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin ek bütçe talebi ise Cumhur İttifakı’nın çoğunlukta olduğu Belediye Meclisi’nde reddedilmişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X