Özelleştirme, Arsa Satışına Dönüştü 1

Özelleştirme, Arsa Satışına Dönüştü

504 İzlenme

Kamu mallarının satışını ‘başarı’ olarak gören AKP özelleştirmeyi ‘arsa satışı‘na dönüştürdü. Bu yılın yedi aylık dönemindeki 162 milyon dolarlık özelleştirmenin 110.5 milyon dolarlık bölümünü arsa-arazi satışları oluşturdu. AKP dönemindeki toplam özelleştirme gelirinin 4.1 milyar doları da yine arsa-arazi satışlarından geldi. 

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; Resmi Gazete’de sık sık özelleştirme ilanları yayımlanıyor. Denize sıfır noktalardaki Hazine arazileri ihalelerle satılıyor. AKP bunlarla övünüyor. 2022 Yılı Bütçe Gerekçesi’nde özelleştirme uygulamalarının başarı ile yürütüldüğü belirtilirken, bu yolla birçok sektörde serbestleşme sağlandığı, pazar ekonomisinin işler hale getirildiği, pek çok ürün ve hizmetin sunumunda kalite ve verimliliğin arttığı, toplumun refahının yükselmesine katkıda bulunulduğu savunuluyor.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un çalışmasına göre, bu yılın ocak-temmuz döneminde toplam 162 milyon dolarlık özelleştirme yapılırken bu rakamın 110.5 milyon doları gayrimenkul (arsa-arazi) satışından oluştu. AKP iktidarında 39 milyar dolarlık hisse, 17.3 milyar dolarlık işletme/tesis, 651 milyon dolarlık otel/sosyal tesis, 708 milyon dolarlık varlık satışı yapıldı. CHP’li Bulut, Cumhuriyetin ilk yıllarında milletin alın teriyle yapılan ne kadar fabrika, liman varsa satan, özelleştiren AKP’nin, özelleştirmeleri arsa ve arazi satışına dönüştürdüğünü söyledi. İktidarın “özelleştirme” adı altında “emlakçılığa” soyunduğunu belirten Bulut, “AKP Emlak’tan satılık kelepir arsa ve araziler…” eleştirisini yaptı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X