Kamu İhaleleri İptal Edilmiş 1

Kamu İhaleleri İptal Edilmiş

220 İzlenme

Depremden etkilenen illerde birçok kamu kurumu zarar gördü. Bu kentlerin birçoğunda yapım, onarım ve güçlendirme için açılan ihalelerin büyük bölümünün son aylarda iptal edildiği ortaya çıktı. Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan bilgilere göre ihaleler “geçerli teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle” ya da “bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle” iptal edildi.

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre; depremin etkilediği illerde mayıs ayından bu yana iptal edilen ihalelerin sayısı ve bu ihalelerin bazıları şöyle:

Adana: Son aylarda 4 ihale iptal edildi. Adana Vali Konağı ile Adana Seyhan Küçükdikili Polis Merkezi Amirliği yapım işlerinin iptal edilmesi dikkat çekti.

Malatya: Mayıs ayından bu yana iptal edilen ihale sayısı 13 oldu. Bu ihalelerin 4 tanesi onarım 9 tanesi ise yapım işiydi.

Hatay: Depremden en çok etkilenen kentlerin arasında yer alan Hatay’da tam 33 ihale mayıstan bu yana iptal edildi. Bu ihalelerin büyük çoğunluğu ise güçlendirme ihalesiydi.

Diyarbakır: İptal edilen ihale sayısı 6 oldu. Bu ihalelerin 5 tanesi güçlendirme ve onarım, 1 tanesi ise yapım işiydi.

Urfa: Depremden diğer kentlere göre daha az etkilenen kentler arasında yer alan Urfa’da da 3 ihale iptal edildi. İhalelerin tamamı yapım işiydi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

(Fotoğraf: AA)

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X