Halkın İşbirliğiyle 40 Günlük İş 1 Haftada Bitirildi 1

Halkın İşbirliğiyle 40 Günlük İş 1 Haftada Bitirildi

452 İzlenme

Tunceli Belediyesi yaklaşık 2 yıl önce bir çağrı yaparak Merkez Moğultay Mahallesi Demiroluk Caddesi üzerinde kaldırım yapılmasını işini kolektif bir anlayış ve dayanışma içerisinde gerçekleştirmişti. Belediye, yine benzer bir çağrıyla Cumhuriyet Mahallesi (Gazik) yolu üzerinde aynı çalışmayı hayata geçirdi.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; belediye emekçilerinin 30-40 günde yapacağı yolu dayanışma ve halkın katılımıyla 1 haftada tamamladıklarını belirten Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Bu da halkın bir araya geldiğinde yapamayacağı şeyin olmadığını gösteriyor. Yani ihale yapılmadan da bu işler yapılabilir. Belki de 1 milyondan fazla maliyeti olacak yolu biz kendi öz gücümüzle 400-500 bin liraya yapabiliyoruz. Gücümüz şimdilik buna yetiyor. Halkımız da bize destek veriyor.” dedi.

Halkın İşbirliğiyle 40 Günlük İş 1 Haftada Bitirildi 2

“Çalışmalara halkın katılması önemli”
Halkın bu tür çalışmalara katılmasının önemli olduğunun altını çizen Maçoğlu, “Birçok arkadaşımız bu yollardan geçtiğinde kendisine ait bir taşı görüyor. İnsanlar buradan geçtiğinde ‘bu taşları biz taşıdık’ diyecektir. Demiroluk yolunu yaparken de aynı şey oldu. İnsanlar oradan geçerken kendi yaptığı çalışmaların eserini görebiliyor. Bu bizim için önemli bir şey.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X