Gaziray'ın Test Sürüşleri Başladı 1

Gaziray’ın Test Sürüşleri Başladı

211 İzlenme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gaziray şantiyesinde yetkililerden bilgi aldıktan sonra Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol üyeleriyle Beylerbeyi Durağı’nda Gaziray’a bindi.

Test sürüşünün ardından, Gaziray’da çok başarılı bir test sürüşü gerçekleştirdiklerini dile getiren Karaismailoğlu, “Güzergah üzerinde, duraklarda ve şu anda sizlerle birlikte olduğumuz Gaziantep Garı’ndaki çalışmaları da yerinde inceledik. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Bakanlığımız tarafından yapımına başlanan Gaziray Projesi önemli kent içi raylı sistem projelerimizden biri olacak.” diye konuştu.

Büyükşehirlerde artan nüfusa ve araç sayısına paralel olarak yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırmanın en önemli yolunun raylı sistemleri yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle devam etti: “Bugüne kadar ülkemiz genelinde 12 ilimizde işletme altındaki 811,4 kilometre şehir içi raylı sistem hattının 312,2 kilometresi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Şu anda Bakanlığımızca yapımı devam eden 13 projede toplam 161 kilometre uzunluğunda kent içi raylı sistem hattı inşaatı bulunuyor. İstanbul’da 7 hattan oluşan 103 kilometre metro hattında çalışmalar hızlı devam ediyor. Bu yıl içinde Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir Metro Hattı’nı hizmete açıyoruz.”

Gaziray'ın Test Sürüşleri Başladı 2

Projede 25,5 kilometre güzergahta 2 hızlı tren, 2 banliyö hattı olmak üzere 4 elektrikli ve sinyalli demir yolu hattı yapıldığını aktaran Karaismailoğlu, “16 adet istasyon, toplam uzunluğu 5,5 km olan 2 aç-kapa tünel, 1 köprü, 12 alt-üst geçit ve 26 adet menfez inşa ettik. Ayrıca Gaziray’da kullanılacak elektrikli tren setleri de ülkemiz raylı sistemler sektörünün en büyük temsilcisi TÜRASAŞ tarafından üretiliyor.” diye konuştu.

Kullanılacak araçların yerli ve milli olmasının ayrı bir sevinç ve gurur vesilesi olduğuna değinen Bakan Karaismailoğlu, projedeki test sürüşüne devam ettiklerini ve sertifikasyon sürecinin son aşamasında olduklarını söyledi.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X