Galeria Sitesi, Yapı Ruhsatının İki Katı Alana Yapılmış 1

Galeria Sitesi, Yapı Ruhsatının İki Katı Alana Yapılmış

344 İzlenme

Depremin vurduğu Diyarbakır‘ın Yenişehir İlçesindeki 4 bloklu Diyar Galeria sitesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosunca zemin etüdü yapılması için görevlendirilen bilirkişilerin raporlarında, yapı ruhsatıyla ilgili önemli bir ayrıntı da ortaya çıktı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre; Galeria inşaatının Özçiftçiler İnşaat ile Eserler Group ortaklığıyla yapıldığı, Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığının da o dönem zemin etüdü yapılmasına dair bir girişimde bulunmadığı ve buna dair kayıtlara da rastlanılmadığı belirlendi.

Diyar Galeria sitesi ve altındaki 4 katlı AVM için toplam 37 bin metrekarelik kullanım alanına sahip inşaat için yapı ruhsatı alındığı, ancak ruhsat alındıktan sonra aynı alana neredeyse iki katı fazlasıyla 70 bin metrekarelik inşaat yapıldığı ve ilgili kurumların bu duruma herhangi bir müdahalede bulunmadıkları ortaya çıktı.

Belediyeden 37 bin metrekarelik inşaat alanı için yapı ruhsatı ve izin alındığı, geri kalan kısmın ise imar kanunu ve mevzuata aykırı bir şekilde kaçak olarak inşa edildiği ve dönemin yetkili makamlarının da buna göz yumdukları bildirildi.

Yüklenici firmadan belediyelere hibe makina
Yüklenici firma ve arsa sahiplerinin ise taşkın inşaata karşılık Yenişehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’ne ağaç sökme ve dikme makinesi satın alıp hibe ettikleri bildirildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X