Ankara-İzmir YHT Hattı için Ormana Kalker Ocağı Kurulacak 1

Ankara-İzmir YHT Hattı için Ormana Kalker Ocağı Kurulacak

463 İzlenme

AKP’li Binali Yıldırım’ın 2013 yılında “1.080 günde tamamlanacağını” söylediği Ankara-İzmir yüksek hızlı tren hattı (YHT) projesi, 10 yıldır tamamlanamadı. 2025 yılında tamamlanacağı iddia edilen proje için şimdi de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kalker ocağı yapmak üzere harekete geçti.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; bakanlık geçen sene 12 Ağustos’ta Manisa’da Emlakdere mahallesinde 19,48 hektarlık alanda kalker ocağı projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Proje için önceki gün çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli kararı verildi. Proje dosyasında, “Proje alanında üretilen malzeme, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan Ankara-İzmir YHT Hattı Projesi kapsamında kullanılacaktır” denildi. Proje bedeli 800 bin lira olarak belirlenirken, proje kapsamında yılda 1 milyon 250 bin ton malzeme üretilmesi planlandığı da ortaya çıktı.

Patlatma işlemi yapılacak
Öte yandan ormanlık alan içinde yapılması planlanan projede, patlatma işlemi uygulanacağı dikkat çekti. Proje dosyasında, kontrolsüz durumda patlatma sırasında oluşacak toz miktarı ise 6 bin 986,98 kilogram olacağı belirtildi. Proje alanına ise 970 metre mesafede Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yer alırken, 2,48 kilometre mesafede Süreyya Tabiat Parkı, 11 kilometre mesafede İzmir-Karagöl Tabiat Parkı, 6,5 kilometrede ise mesafede Spil Dağı Milli Parkı bulunduğu öğrenildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X