5.7 Milyarlık Bir Gizli İhale Daha 1

5.7 Milyarlık Bir Gizli İhale Daha

196 İzlenme

Şile-Ağva ve Ağva-Kandıra otoyollarında yapım işi için 6 Temmuz’da kamuoyunda ‘adrese teslim‘ olarak bilinen 21/b usulüyle ihale yapıldı. Kamuya duyurulmayan ihaleye özel olarak davet edilen 4 şirket teklif verdi. İhaleyi 5 milyar 763 milyon 403 bin 909 lira bedelle Makyol ve İspa ortaklığı kazandı.

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre; 15 Ağustos’ta başlayan ve 300 gün sürecek iş, 10 Haziran 2023’te son bulacak. Bu şirketlerin kasasına bir yıldan az sürede 6 milyar liraya yakın para girecek.

Kılıçdaroğlu: “Tarihinin en büyük kaynak transferi”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet tarihinin en büyük kaynak transferini yaşıyoruz. Büyük ihalelere çağırıyorlar, sana verdim diyor ihaleyi. Kanunların hiçbir önemi yok. Biz bunlara beşli çete diyoruz.” demiş, bazı aracılar yoluyla 5’li çete olarak anılan şirketlerden Kılıçdaroğlu’na görüşme daveti geldiği basına yansımıştı.

Kılıçdaroğlu bunun üzerine de “5’li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur; bu böyle biline. Şimdi varsa cesaretiniz, gelin beni ikna edin. Ama haber yollamayı bırakın.” açıklamasını yapmıştı.

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 2005-2022 yılları arasında Makyol ve Kalyon’un da içinde bulunduğu 11 şirketin aldığı 444 ihalenin sadece yüzde 19’unun açık ihaleyle yapıldığını açıklamıştı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X