2022 Dünya Kupası Yolları CEM Markası ile Aydınlanacak 1

2022 Dünya Kupası Yolları CEM Markası ile Aydınlanacak

324 İzlenme

KATAR, 22’nci FIFA Dünya Kupası maçlarının oynanacağı stadyumları birbirine bağlayan Al Khor otoyolunu, İzmir merkezli Cemdağ Aydınlatma Grubu’na ait CEM markalı armatürler ile aydınlatacak.

Uzunluğu 33 km olan ve toplamda 12 adet spor tesisini birbirine bağlayan 10 şerit, 2 tünel, 12 viyadük ve 10 kavşaktan oluşan Al Khor otoyolunun aydınlatmasında 8 binin üzerinde Cem markalı armatür kullanıldı. Projede kullanılan verimliliği yüksek Cem armatürleri sayesinde tüketim maliyetlerinde yüzde 60 oranında tasarruf sağlanacak.

Cemdağ Aydınlatma Grubu, Katar’da daha önce tamamladığı Al-Muntazah ve Al-Ryan otoyol aydınlatma projelerinden sonra Al-Khor otoyolu projesini de alarak adını, Avrupa’dan sonra, Orta Doğu’da duyurmaya devam ediyor. Katar dışında son olarak Hırvatistan’da Hrvatske Ceste’nin işletmesini yaptığı 78,3 kilometrelik A9 otoyolunun bağlantı yollarını ve İsrail’in en üst ligi olan Ligat ha’AL’de mücadele eden “MS Maccabi Petah Tikva” futbol kulübünün spor alanlarını da aydınlattı. 

Türkiye’de Tüpraş ve Petkim rafinerileri dışında Kuzey Marmara Otoyolu, Kuzey Ege Otoyolu, İzmir-İstanbul otoyollarının aydınlatmasını gerçekleştiren Cemdağ, yurtdışında ise Hollanda’da bir rafineri, Avusturya’da konser alanı, Almanya’da havalimanı, Cezayir ve Irak’ta tünel aydınlatma gibi birçok uluslararası projeyi tamamladı.

Cemdağ Aydınlatma Gurubu, 5 kıtada 50’nin üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirerek 5.5 milyonun üzerinde CEM markalı ürünleri ile 250’nin üzerinde şehri aydınlatıyor.

2022 Dünya Kupası Yolları CEM Markası ile Aydınlanacak 2

“Avrupa’da marka satın almayı planlıyoruz”
Geleceğe yönelik büyüme hedefleri hakkında değerlendirmede bulunan Cemdağ Aydınlatma  Grubu CEO’su Sina Cem, şunları söyledi: “Cemdağ Aydınlatma Grubu olarak 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyor ve yurtdışında önemli projeler üsteleniyoruz. Yurtdışında satışlarımızı ve etkinliğimizi artırmak istiyoruz. Avrupa’da genişleme stratejilerimiz çerçevesinde marka satın almak için fırsatları değerlendiriyoruz. Yılbaşından bu yana Avrupa pazarında premium segment’te büyümemizi sağlayacak önemli bir İskandinav markasını satın almak için görüşmeler yürütüyoruz. Bu görüşmelerde olumlu netice alacağımızı düşünüyoruz. Bu konuda çok heyecanlıyız, eğer gerçekleşirse yurtdışında yaptığımız ilk satın alma işlemimiz olacaktır.”

Aydınlatma kiralama sistemini pazara yaymak istiyoruz
Satın alma dışında Türkiye’de ve Avrupa’da yeni FIX! ürününü devreye aldıklarını belirten Cem, ürüne ait çalışma sistemini şu sözleriyle açıkladı: “Fix! ürünü ile LAAS (Lighting as a service) hizmetimizi Türkiye ve Avrupa pazarına yaymak istiyoruz. Fix! ürünü ile aydınlatma ihtiyaçlarını sağlayacak ve tüm işlerini tek bir hamlede yapabilecek aydınlatma hizmeti kiralama sistemini yatırımcıların kullanımına sunmayı hedefliyoruz. Yeni FIX! ürünümüz tıpkı uzun dönem araç filo kiralama hizmetlerinde olduğu gibi aydınlatma ihtiyaçlarının satın alınması yerine uzun dönem aydınlatma hizmeti kiralanmasını sağlayan yatırımcı maliyetlerini sıfırlayan bir aydınlatma ürünüdür. AVM, Otoyol, Şehir aydınlatması gibi alanlarda bu ürünümüzden faydalanan müşterilerimiz; hizmet verdiğimiz minimum 5 yıl, maksimum 10 yıl gibi sürelerde, aydınlatma ışık seviyeleri, ürün değişimleri, enerji analizleri, amortisman masrafları gibi hiçbir detay ile uğraşmıyor ve aylık abonelik modeli ile aydınlatmaya dair tüm problemlerini rafa kaldırıyor. Bir nevi özel sektör için yap-işlet-devret modeli olarak görebiliriz.”

Cemdağ Aydınlatma Grubu yol, tünel, köprü, liman, havaalanı, bahçe/park ve stadyum gibi dış mekan aydınlatma ürünleri dışında iç mekân aydınlatmalarında ise hastane, okul, fabrika, otopark gibi alanlarda hem ihtiyaca hem tasarrufa hem de tasarıma uygun, çok zengin bir ürün kapasitesine sahip.

Çiğli, Aliağa, Akhisar ve Güzelbahçe’de konumlandırılmış, toplamda 54.000m² kapasiteli 4 farklı üretim ve lojistik tesisinde faaliyet gösteren Cemdağ Aydınlatma Grubu’nun yıllık kapasitesi 4 milyon armatürün üzerindedir.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X