Mutfak Dolabı Hakkında Herşey 1

Mutfak Dolabı Hakkında Herşey

275 İzlenme

Mutfak dolabı siparişi verirken öncelikli olarak iki üretici tipi arasında seçim yapmak gerekir. Hazır mutfak firmalarından birisini seçmek veya özel üretim yapan mobilya atölyeleri ile çalışmak. Tüketici genelde birinci alternatifi daha cazip bulur. Alacağı mobilyanın bir benzerini önceden showroom’da görmek ve kurumsal bir firma ile çalışmanın verdiği güven bu kararlarında etkili olur. İşin arka yüzünü iyi bilen mimarlar ise genelde ikinci alternatif olan mobilya atölyeleri ile çalışmayı tercih ederler.

Hazır mutfak firmaları belli ebatlarda üretilen ve modüler yapıdaki dolap kasalarını kullanarak mutfak mobilyası yapmak zorundadır. Seri üretimle sanayi ortamında imal edilen bu modüler kasalar, üreticiye çok uygun fiyatlara gelmektedir. Malzemesini toptan sipariş ederek indirimli fiyata alır. Ölçüleri belli olan modülleri ürettiğinden fazla fire kaybı yaşamaz. Standart ölçülerde parça kesimi yaptığından hata ile daha az karşılaşır ve üretim riski azdır. Diğer taraftan belirli ölçülerin içinde hapsolmuş modüller üretmenin müşteri açısından bazı dezavantajları vardır. Örneğin 268cm genişliğindeki bir duvara yapılacak olan mutfak dolabı için 4 adet 60cm genişliğinde kasa modülü yerleştirdiğimizi varsayalım. Kalan 28cm’lik kısıma uygun bir modül olmadığından, mutfak firmaları bu bölümleri bant koyarak kapatmak zorundadır. Bu nedenle modüler sistemlerde dolap kapasitesindenferagat etmek gerekebilir ve yer kaybı yaşandığı olur.

Mobilya atölyeleri tasarım konusunda daha esnek üretimlerin hayata geçmesine müsade eder. Standart dışı malzemeler kullanılabilir, bir tasarımı hiç yer kaybı olmadan uygulatabilir veya kendi seçtiğiniz aksesuarların takılmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca daha kaliteli bir mutfak dolabını daha uygun fiyatlara üretirsiniz. Çünkü hazır mutfak firmalarına göre çok daha uygun fiyatlara imal edecek atölyeler bulmak mümkündür. Showroom açmak, satış elemanı maaşı ödemek, kira masrafı gibi harcamaları olmayan mobilya atölyelerinin anahtar teslim mutfak dolabı fiyatları da elbette daha makul olur. Ancak mimarların bu tercihindeki asıl sebep, belli bir tasarımın üretimi konusunda sağlanılan esnekliktir. Modül ölçülerine bağlı kalmadan en verimli ve estetik çözümü sunmak isteyen mimarlar daima kendi mobilyacıları ile çalışır. Titizlikle çalışan bir mobilya atölyesi ve mimarın ortaklaşa ürettiği mutfak mobilyaları da genelde son derece tatmin edici neticeler verir.

Aslında hazır mutfak firmalarının üretimi ile atölye imalatları arasındaki fark “mağazadan hazır kıyafet alıp giymekle,bir terzinin sizin ölçülerinizi alıp size özel tasarlanmış bir elbiseyi dikmesine” benzer. Birincisi standart üretimdir, ikincisi ise özel üretim olduğundan daha kıymetli ve keyiflidir.

Mimarlık Robotunun hesap makinesini kullanarak, hayalinizdeki mutfak mobilyasının atölye fiyatını kolayca hesaplayabilirsiniz. Mobilya atölyelerinin 2024 senesi güncel fiyat ortalamalarını baz alarak hesap yapabilen mutfak fiyatı hesaplama aracını kullanmak son derece kolay ve tamamen ücretsizdir.

Diğer yapı işlerinizin maliyetlerini hesaplamak için Mimarlık Robotunun hesaplama aracınıdan faydalanabilir, güncel fiyatlar, malzeme çeşitleri ve uygulama teknikleri hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X