Eğin’deki 1900 yıllık kaya kilisede Pasifik Okyanusundan gelmiş Kum Doları fosili bulundu_65e6145f0fd2e.jpeg

Eğin’deki 1900 yıllık kaya kilisede Pasifik Okyanusundan gelmiş Kum Doları fosili bulundu

Eğin Kalesi arkeoloji kazıları başkanı Prof. Dr. Vecihi Özkaya, - Kaya Kilise Hristiyanlarca önemsenen kutsal emanetlerin muhafaza edildiği bir mabed. Burada Pasifik Okyanusu kıyılarında yaşayan bir canlının fosilini bulduk. Bu fosil 'Kum Doları' olarak adlandırılmaktadır. Söz konusu fosil, Hristiyan dünyasında İsa Mesih inancıyla bağlantılı bir obje olarak değerlendirilmiştir" dedi.

  • no reactions
0
Share
İssos Epiphaneia Antik Kenti’ndeki eserler için koruma ve restorasyon projeleri hazırlanıyor_65189d84ba777.jpeg

İssos Epiphaneia Antik Kenti’ndeki eserler için koruma ve restorasyon projeleri hazırlanıyor

Hatay'ın Erzin ilçesindeki 6 bin yıllık Epiphaneia Antik Kenti'nde arkeoloji kazıları sürerken, restorasyon ve koruma projeleri de gerçekleştiriliyor. Roma hamamının üst örtü çatısıyla birlikte korunması ve alanın arkeoparka dönüştürülmesi için projeler hazırlanırken, dünyada eşi olmayan Takvim Mozaği'nin bulunduğu su alanı ile Roma Caddesi ve meclis binasının korunup üst örtü çatı projesinin restorasyonu da projelendirmeyi bekliyor.

  • no reactions
0
Share
Tokat Kalesi’nin restorasyonu için ihaleye yapılacak_64d93133eda98.jpeg

Tokat Kalesi’nin restorasyonu için ihaleye yapılacak

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ın tarihi ve kültürel mirasının yayılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Tokat Kalesi'nin restorasyonu için ihaleye çıkıyoruz, kaleyi daha iyi şeklide hizmete açmış olacağız." dedi. Hatipoğlu, kentte arkeoloji kazıları süren Komana Antik Kenti'ni de gezi alanı haline getireceklerini belirtti.

  • no reactions
0
Share

REKLAM ALANI

Reklam Vermek?
X
X