Üyelik Kuralları

Mimarobot sistemine Üye veya Kullanıcı olarak katılan gerçek kişilerin 18 yaşını doldurmuş ve hukuki işlem yapabilme ehliyetine sahip olmaları gerekmektedir.

Sitemiz farklı dinamiklerle işleyen çok sayıda galeriye sahiptir. Bu nedenle, Sitemizin Ana Sayfasında yayınlanan Açıklamalar, Genel Kullanım Kuralları ve Gizlilik Politikası ile her bir bölümde yer alan Kurallar bütünlük teşkil etmekte ve bu Üyelik Sözleşmesinin ayrılmaz bir parçasını oluşturmaktadır (işbu Sözleşmede topluca “Temel Hükümler” olarak anılacaktır).

İşbu Üyelik Sözleşmesini kabul etmeniz ile birlikte, Site içerisinde yer alan tüm Temel Hükümleri okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılacaksınız. Sitede belirtilen koşulları sağlamıyorsanız veya sitede yayınlanan Temel Hükümlerle bağlı olmayı kabul etmiyorsanız, lütfen işleme devam etmeyiniz.

1- Bu Üyelik Sözleşmesinin (“Sözleşme”) tarafları Mimarobot ile Siteye üye olan gerçek ve tüzel kişilerdir.

2- Üyeler, Mimarobot sitesinde üye olarak kabul edildikleri andan itibaren; Kullanıcılar ise, Mimarobot sitesini kullanmaya başladıkları andan itibaren Temel Hükümlerde yer alan şartlarla bağlı olmayı kabul etmiş sayılacaklardır.

3- Bu Üyelik Sözleşmesinde kullanılan;

Hizmet Sağlayıcı”/”Mimarobot”, İnönü Cad. Akar Palas No:14 Kat:3 Gümüşsuyu Beyoğlu İstanbul adresinde kurulu bir şirket olan ‘Mimarobot İnteraktif Mimarlık Hizmetleri Ltd. Şti.’;
“Web Sitesi”/”Site”, Hizmet Sağlayıcıya ait olan www.mimarobot.com internet sitesi;
“Kullanıcı Üye”, Üyelik işlemlerini tamamlamak ve işbu Sözleşmeyi kabul etmek suretiyle, Mimarobot tarafından sunulan hizmetleri kullanan, temyiz kudretine sahip gerçek kişi veya tüzel kişi;
“Katılımcı Üye”, Mimarobot hizmetlerine aktif olarak katılımda bulunan ve/veya sitesinde ofislerini ve hizmetlerini ücret karşılığında listeleyen gerçek kişi veya tüzel kişi (çeşitli bölüm ve galerilerde “İşveren”, “İş/Proje Sahibi”, “Uzman”, “Serbest çalışan”, “Ofis”, “Mimar”, “Profesyonel” olarak da anılabilmektedir;
“İşveren” / “İş Sahibi”, Mimarobot listesinde listelenen profesyonellerden hizmet alan gerçek veya tüzel kişi;
“Üye İçeriği”, Üyelerin Sitede yayınlanmak üzere ekledikleri, bir sınırlama getirmeksizin tüm mesaj, yorum, puanlama gibi bilgiler de dahil, yazılı, görsel, işitsel tüm bilgi ve veriler;
“Üye Bilgileri” Üyelerin kendi istekleri ile verdikleri, bir sınırlama getirmeksizin isim, iletişim bilgileri de dahil, tüm şahsi ve şirket bilgileri;
anlamına gelir.

4- Mimarobot, sadece mimarlık sektöründe faaliyet gösteren profesyoneller ile mimari hizmetlerden faydalanmak isteyen İşverenlerin iletişim kurmasını amaçlayan bir paylaşım platformudur. Mimarobot, Sitede listelenen hizmetlerin sağlayıcısı olmadığı gibi, herhangi bir şahıs, kurum ve hizmeti önermek veya teşvik etmek gibi bir amaç da taşımamaktadır. Bu nedenle, ticari ve hukuki ilişki hizmet tarafları arasında kurulur ve Mimarobot bu ilişkilerin ve hizmetlerin tarafı değildir ve bu konuda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

5- Mimarobot, Üyelerine müşteri veya iş bulma ya da hizmet alma garantisi vermemektedir. Mimarobot sitesi üzerinden yapılacak işlemlerde karar ve takdir sorumluluğu ve olası riskler tamamen Üyelere aittir. Üyelerin Mimarobot sitesi üzerinden kurdukları ilişkiler veya diğer Üyelerin sitede yayınlanan görüş, yorum ve puanlamaları nedeniyle uğrayacakları veya 3. Şahıslara verecekleri dolaylı veya doğrudan maddi ve manevi zararlar ve ticari kayıplardan Mimarobot’un hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır.

6- Üyeler, Mimarobot sitesinde beyan edecekleri ve listeleyecekleri tüm Üye İçeriklerinin ve Üye Bilgilerinin güncel, doğru ve eksiksiz olmasını sağlamakla yükümlüdür. Mimarobot’un İçerik, Bilgi ve yorumların doğruluğunu, hukuka uygunluğunu kontrol etme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ancak Mimarobot İçerikleri kontrol etme ve kendi takdirine bağlı olarak uygun görmediği İçeriği yayınlamama veya yayından kaldırma, bu tür İçeriği yükleyen kullanıcıların üyeliğini iptal etme ve/veya siteye erişimini engelleme hakkına sahiptir. Mimarobot’un bu denetim ve takdir hakkı, hiçbir şekilde Mimarobot’un sorumluluğunu doğurmayacaktır. Gerçeğe aykırı ve yanıltıcı İçerik ve Bilgiler nedeniyle diğer Üyelerin veya 3. Kişilerin uğrayabileceği zararlardan bu tür İçeriği giren Üye sorumludur.

7- Mimarobot’a Üye olurken paylaşacağınız kişisel bilgileriniz Mimarobot Gizlilik Kurallarına tabidir. Üyelik bilgileri Mimarobot sitesi üzerinden yapılacak işlemlerin sorumluluğunu ilgili Üye taşır. Bu nedenle, Üyelerin şifre, parola, kullanıcı adı gibi bilgilerinin güvenliğini sağlamaları ve bunların başkalarının eline geçtiğini düşündükleri durumlarda da değiştirmeleri gerekmektedir.

8- Mimarobot sistemi içerisinde Katılımcı Üye olduğunuzda, 3. Şahısların sizin hakkınızda yorum ve puanlama yapabileceklerini, görüş bildirebileceklerini ve mesaj gönderebileceklerini kabul etmiş sayılırsınız. Üyelik profiliniz bazı özelliklerin kapatılabilmesine izin vermektedir. Bu işlemlerin kararı ve uygulaması tamamen Üyelere aittir.

9- Üye olsun ya da olmasın, tüm Kullanıcılar sistemi kanunlara, dürüstlük kurallarına ve genel ahlak ilkelerine uygun olarak kullanmak zorundadır. Mimarobot sitesi kullanıcılarının üçüncü şahısların fikri mülkiyet haklarını, kişilik haklarını ve güvenliklerini zedelememesi gerekmektedir. Üyeler girdikleri her türlü içeriğin fikri mülkiyet haklarının bizzat kendisinde olduğunu ve tüm sorumluluğu üstlendiğini kabul ve taahhüt eder. Suç teşkil eden veya kanunlara, dürüstlük kurallarına ve genel ahlak ilkelerine aykırı İçeriklerden, münhasıran İçerik sahipleri sorumludur. Mimarobot, adli ve resmi makamlarca talep edilen kimlik bilgilerini ilgili makamlara sağlayacaktır.

10- Mimarobot yönetimi dilediği galeriyi, yayını, üyelik profilini veya diğer bir bölümü kapatabilir, dilediği üyeliği de sonlandırabilir. Bu işlemler ile ilgili olarak Mimarobot’un bildirimde bulunma veya gerekçe gösterme zorunluluğu yoktur.

11- Mimarobot sitesinde kanuna ve site kurallarına aykırı, rencide veya rahatsız edici, olumsuz bir İçerik olduğunu düşünüyorsanız site yönetimine şikayette bulunabilirsiniz. Site yönetimi şikayetleri düzenli olarak incelemekte ve kendi takdirine bağlı olarak işlem yapmaktadır.

12- Mimarobot sitenin hatasız, kesintisiz ve güvenli olarak çalışacağı garantisini vermemektedir. Mimarobot, site içerisinde değişiklik yapma, sistemi geçici olarak durdurma veya sona erdirme haklarına sahiptir. Üyeler, böyle bir durumda ya da herhangi bir güvenlik açığı oluşmasından Mimarobot’un hiçbir şekilde sorumlu olmayacağını kabul ederler.

13- Mimarobot sitesinde reklamlar veya üçüncü şahısların sitelerine bağlantılar yer alabilecektir. Sitenin düzenine ve Sitede yer alacak reklam ve bağlantılarla ilgili münhasır takdir yetkisi Mimarobot’a aittir.

14- Mimarobot, Üyeler tarafından siteye eklenen İçerikler üzerinde sınırsız ve süresiz, her türlü kullanım hakkına sahiptir. Siteye İçerik yükleyen tüm Üyeler bu hususu önceden kabul ve taahhüt etmektedirler.

15- Her kullanıcı, siteye yüklediği içerik, bilgi ve yorumlardan sorumludur. Başka sitelerden kopyalanan içeriklerin kullanılması, Mimarobot’un ve üçüncü şahısların telif haklarını ihlal eden paylaşımlarda bulunulması, gerçeğe aykırı, yanıltıcı, aldatıcı, cezai veya hukuki yaptırımlara yol açacak içerik ve eylemler hem kanunların hem de site kurallarının ihlali niteliğindedir. Her bir kullanıcı, siteye eklediği gerek görsel gerekse sözel nitelikteki içerik nedeniyle Mimarobot’un ve/veya üçüncü şahısların uğrayabilecekleri tüm maddi ve manevi zarar ve ziyanların, hukuki ve cezai sorumlulukların doğrudan muhatabıdır.

16- Üyeliğinizi dilediğiniz zaman ilgili bölümün, “hesabım” veya “kullanıcı paneli” kısımlarındaki ayarlar bölümünden sona erdirebilirsiniz. Veya Destek Merkezi ekibimize ulaşıp, “Üyelikten çıkma talebi” konulu ve “kullanıcı adınız / ilgili bölümün adını” içeren bir mesaj göndermeniz yeterlidir. Üyeliğinizi sona erdirmeniz, üyelikten çıkma tarihine kadar siteye yüklemiş olduğunuz içeriklerin yayından kaldırılması veya Mimarobot’un bunlar üzerindeki kullanım haklarını sona erdirmeyecektir.

17- Mimarobot, Temel Hükümlerde dilediği zaman değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Söz konusu değişiklikler, sitede yayınlandığı tarihte yürürlüğe girecektir.

18- Mimarobot’un taraf olduğu tüm ihtilaf ve uyuşmazlıklarda Mimarobot kayıtları münhasır delil teşkil eder.

19- Mimarobot sitesi ile ilgili tüm ihtilafların veya işbu Sözleşmeden uygulanmasından ve yorumundan kaynaklanan tüm uyuşmazlıkların hallinde İstanbul Merkez Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

Son güncelleme: 14/06/2023

X
X